Nye tider i konsulentbranchen: Rejseaktivitet forbliver minimal efter Corona

Meget tyder på, at en bastion er faldet: Rejseaktivitet for eksterne (SAP-)konsulenter forbliver minimal efter at der mere eller mindre er kommet styr på Corona-smitten. (SAP-)Kunderne har ganske enkelt lært, at de godt kan få værdi for pengene uden at konsulenterne er on-site, og i mange tilfælde endda en højere værdi. Som følge heraf vil de ikke betale for det i samme omfang som før, og de eksterne konsulenter arbejder derfor fra deres konsulentkontor eller decideret hjemmefra.

I løbet af 1½ år har markedet således været igennem en udvikling (under tvang), som formentlig ellers ville have taget 5-8 år, såfremt det skulle være gennem ”naturlig” udvikling.

Hvad betyder det så? PROSAPIA forventer, at det ændrer dynamikken i SAP-jobmarkedet således, at mange SAP-specialister og ledere som før valgte en intern rolle af hensyn til familie-logistikken og andre forhold, i højere grad vil være åbne for at tage jobs som eksterne konsulenter. Dog stiller det ikke SAP-slutkunder så meget dårligere i konkurrencen om ressourcerne, da rejseaktiviteterne jo også er minimerede på den interne bane.

Med andre ord: Mindre rejseaktivitet og fjernarbejde skaber muligheder for tiltrækning (og fastholdelse) som ikke fandtes før.

Vil du vide mere?

Du er altid meget velkommen til at ringe til SAP Headhunter Jesper Olsen på 53 87 16 17 for en nærmere snak om, hvad ovenstående kan betyde for netop dit job.